2012. május 31., csütörtök

Kilakoltatott városi seregélyek

Zajos városi hétköznapjaink kedves és közeli szomszédjai a seregélyek, akik a villanyoszlopkan fészkelnek. Kora tavaszi érkezésük, fészek bélelési műveleteik, drót akrobatikájuk, fióka nevelésük, énekük az elmúlt évek mindennapjaihoz tartoztak. Blogunkon is részletesen beszámoltuk kedves, énekes szomszédjainkról. 

Idén március 16-án tért vissza a legközelebbi szomszéd, és az elmúlt hetekben már a reggeli kávé mellé a kikelt fiókák hangos csiripelése is hozzátartozott, míg csak egyik nap el nem tűntek oszlopostól. 

Hogyan is történt? A nagy városrendezésben nem csak új járdákat készítenek, hanem új világító oszlopokkal is szépül városunk. Reggel még hallatszott a zajos család a szomszédból, délután már nagy csend fogadott. A gyanús csend oka, mint hamarosan kiderült: a régi oszlopokat eltávolították. Gyorsan siettünk a már földön fekvő oszlophoz keresni őket, de sajnos nem találtunk rájuk. Munkások után is kutattunk, de őket sem találtuk már. Rejtély  marad így tehát, hogy mi is lett velük . . . de még nyomozunk . . .  

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP