2012. április 1., vasárnap

Virágos vasárnap

Április borongósan, metsző széllel, kisebb hószállingózással érkezett vidékünkre. Ennek ellenére elhatároztuk, teszünk egy kört Orbai- és Kézdiszéken, kiegészítendő a gólyaérkezések térképünket, mely szépen népesedik is be fészkeikre - néhol már párban - visszatért gólyákkal.
A mezőn ebéd után kutató gólyákról eszünkbe jutott, hogy a békák is nászba állhattak már. Így Katrosa környékén egy nagyobbacska tócsa mellett megálltunk felfedezni a vízi világot. Ekkora már a nap is kibújt és hellyel-közzel enyhítette a szél pocsolyát borzoló fúvását. És valóban, beindult a tavasz a békáknál is: a vízből itt-ott néhány gyepi béka pislogott ki, a felszínén már petecsomók ringtak.


Az oldalban húzódó erdőszélen sárgállón hívogatott a mogyoróbokor barkája,
arra tartva barázdabillegető libbent elénk, illeg-billegve állva modellt idei első fotónkhoz a fajról,

a bükkösbe vezető ösvény mintha szólított volna, hogy lépjünk csak rá, titkot tár majd fel. És bizony nem ámított: az avar közt először csak néhány, majd egyre több kecsesen bókoló hóvirág fogadott. Meglepetésünk és örömünk nagy volt, hiszen kertben nyílókhoz volt már szerencsénk idén is, de Háromszéken vadon termőkkel már rég nem hozott össze a sors.

A hóvirágfehérség csepptengerét néhol bontakozó tavaszi csillagvirág és erdélyi májvirág lilás-kékje törte meg.

Idilli virágos vasárnapunkhoz a hangaláfestést az igencsak dalos erdei pintyek biztosították.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP