2011. október 16., vasárnap

Madarásztábor Bikfalván

A Mikes Kelemen Líceum által megnyert környezetvédelmi projekt részeként, a hétvégén az 5-ikes diákok madaras tematikájú táborozásban vettek részt Bikfalván. A négy napos tábor programjában szerepelt: gólyafészek számlálás és a gólyacsaládok történeteinek megtudakolása a helyiektől, madaras tematikájú kézműves foglalkozások, terep-madarászás a környéken és a Feketeügy holtágánál, madáretetés fontosságát hangsúlyozó előadások, a közönségesebb madárfajok bemutatása, madárfaj felismerő versenyek, madáretető készítése, filmvetítés.









Akik megszámláltattak a terep során és lejegyeztettek: házi veréb, mezei veréb, széncinege, házi rozsdafarkú, vetési varjú, holló, egerészölyv, jégmadár, szárcsa, seregély, tengelic, erdei pinty, guvat, tőkés réce, vörös vércse, balkáni gerle. A legnagyobb sikerük az egerészölyveknek volt, akiket viszonylagos mozdulatlanságuk és nagy termetük miatt, a távcsövekhez nem szokott gyereksereg jó eséllyel tudott megtalálni a látótérben. Igazi sikernek könyveltük el, hogy a kezdeti sasozás után a túra végére becsületes nevükön szólíttattak meg.



1 megjegyzés:

pinty,  2011. október 17. 10:27  

Csodálkozom, hogy a bikkfalvi köves domboldalon nem találkoztatok a juju-madárral. Amúgy dicséret a nyertes pályázatért!

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP