2011. május 16., hétfő

Gyurgyalag = május, napsütés, színpompa

'Gyurgyalagokul' mi sem természetesebb, mint várni az igazi gyurgyók érkezését. A május - sok minden más mellett - az ő visszatérésüktől is kiemelt jelentőségű, szépségű hónap számunkra.
Néhány napja kaptuk a fülest, hogy Székelyszáldoboson - ahol egy kisebb telepük van - kedves, gurgulázó kuttyogásukat már hallani. Hétköznapokból a napfénnyel varázslatosra festett vasárnapba szabadulva siettünk üdvözlésükre.
Találkozásunk öröme kissé egyoldalú volt: mi üdvrivalgtunk (természetesen csendesen, befele, hogy fotózható közelségbe merészkedjenek:), ám ők meglehetősen távolságtartóan, pillanatra sem leszállva rejtekünk közelében, adták elő repülő magánszámaikat.

De mivel ilyen a természetünk ;), később is lesben állunk/ülünk/hasalunk még a közelükben, vidám társaságukat élvezendő és az örömöket fotóban, szóban megosztandó.
Akik addig is többet szeretnének megtudni e színpompás madarunkról, mazsolázhatnak eddigi bejegyzéseinkből, melyeknek fő- vagy mellékszereplői voltak, továbbá részletes ismertetőt olvashatnak a MME honlapján.

3 megjegyzés:

Ari,  2011. május 18. 20:47  

Gratulálok,a GYURGYALAGOK néven természetfigyelö blog íróinak Sepsiszentgyörgyön.

Gyurgyalagok 2011. május 19. 21:24  

Köszönjük,
a gyurgyalagok :)

Névtelen,  2011. június 27. 20:48  

Gratulalok a bloghoz!:)
En is voltam a szekelyszaldobosi feszkelo helyen, de a rossz ido haza kergetett, majd ujra kimegyek es lefenykepezem oket:)

megmutatnam a blogomat: http://benelaszlo.tumblr.com/

Udv Bene Laszlo

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP