2010. november 6., szombat

Novemberi nyaralás

Akik követik blogunkat, már olvashattak néhányszor napimádókra valló megnyilvánulásainkat. Őket nem éri meglepetésként, hogy hihetetlen ajándékként értékeltük és kihasználtuk a mai nap, novemberre semmivel sem emlékeztető simogató fényességét. S mint kik nyaralni indulnak, tópart felé vettük az irányt. A Földvár és Szászveresmart (Rotbav) környékén elterülő tavakat szemeltük ki, számítva némi madárjelenlétre, hiszen éppen az itt átrepülő/megpihenő vándormadarak és egyéb itt élő vízimadarak miatt védett területekké nyilváníttattak.
Ezekből nem is volt hiány: szárcsák és tőkésrécék tömegesen úszkáltak, halásztak, egy búbosvöcsök is fürödözött a nádasmentén, mely kékcinegét, seregélyeket és két jégmadarat is rejtett, egy közelebbről be nem azonosított sirály is szelte a levegőt meg a tó vizét. De ezeket most becsszóra kell elhinni nekünk, mert fotografálásból nem remekeltünk.

Napfény, nádas, récék

Tőkésréce-szimmetria

Legsikerültebb "fogásunk" egy méretes harcsa, de persze valójában az is a parton sűrűn előforduló horgászok érdeme.


3 megjegyzés:

Köllő Zsolt-Ágoston 2010. november 7. 21:40  

Érdekes, hogy ma Rotbavon jöttem hazafele és azon törtem a fejem, hogy mi a magyar neve?! Aztán olvasom a bejegyzéseteket...Ti hazafele láttátok a Bogáti erdőben a vadmacskát? Mert én igen! Beccs szóra mondom, sajnos arról sincs fotó :)

Gyurgyalagok 2010. november 8. 9:17  

Zsolt: Örülünk, h felvilágosíttással szolgálhattunk a helységnevet illetően, be kell vallanunk, h mi is most jártunk utánna. A Bogáti erdőben nem jártunk, hiszen nem a Sztgyörgy Szászveresmart (Rotbav) szakaszon fekszik, úgyh a vadmacskádat sem láttuk, de neked készek lennénk elhinni:))

Ari,  2010. november 8. 13:20  

Örvendek, hogy eljutottatok ide, majd várom a Dumbrăviţai beszámolót is.

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP