2009. december 9., szerda

Klímakonferencia 2009 - Koppenhága

A globális klímaváltozás a Földet és lakóit érintő legnagyobb veszély napjainkban. A szén és kőolaj égetésével nagy mennyiségű üvegházhatású gáz kerül a levegőbe, mely megváltoztatja a Föld éghajlatát, azáltal, hogy növeli a Föld hőmegtartó képességét, globális átlaghőmérséklet emelkedést okozva. A tudomány jelenlegi állása szerint még egy 1,5°C-os globális átlaghőmérséklet-emelkedés is visszafordíthatatlan hatásokkal járhat.

A klímaváltozás következményének tekinthető a Jeges-tenger jégrétegvastagságának változása is. A múlt heti véleménykutató kérdés apropóján álljon itt az alábbi két térkép, mely szerint 1988-tól kb. 50%al csökkent a Jeges-tengeri jég vastagsága...

Forrás: sciencedaily

Ahhoz, hogy elkerüljük az éghajlat megváltozásának katasztrofális következményeit, olyan nemzetközi tervre van szükségünk, amely a lehető legrövidebb idő alatt megállítja a globális átlaghőmérséklet-emelkedést, és lehetővé teszi, hogy amennyire csak lehet, 2°C alatt tartsuk azt.
A Koppenhágai Klímakonferencia 2009. december 7. és 18. között lehetőséget biztosít arra, hogy a világ vezetői együttes erőfeszítéssel olyan megállapodást hozzanak létre, amellyel megóvhatják a Földet és annak lakóit.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP