2009. november 10., kedd

Madáretetés télen

Így november közepén egyre aktuálisabb téma a madarak téli etetése. Mostanra már elkészültek a madáretetők, beszereztük a szükséges táplálékot. Szerencsére egyre többen vélekednek úgy, hogy hasznos dolog a madarak téli etetése, ezáltal elérhetjük, hogy egyre több színes madár éljen és énekeljen a kertünkben, ablakunknál, teraszunkon.

Néhány ötlet a már bevált kertekben, parkokban sajátkezüleg barkácsolható madáretetőkről. A fotók Sepsiszentgyörgy, Sepsikőröspatak "madárbarát" iskoláiban, illetve Kolozsvár parkjában készültek.




Felmerül a kérdés, hogy mivel etethetjük itthon maradt madarainkat?
Télen az egyébként rovarevő madaraink (cinke, csúszka, harkály) is kénytelenek magvakat enni, legalkalmasabbak az olajos magvak pl. napraforgó, de felszedegetik a gabonaféléket, kölest is. Cinke etetésre alkalmas a szalonna is, de vigyázzunk, hogy ne legyen sós és füstölt. A kenyérmorzsával is óvatosan kell bánni, mert az ázott morzsa könnyen bepenészedik és gyomorgyulladást okozhat.

A madáretetőket látogató madarainkról itt találhatunk jól használható határozót, az általunk lencsevégre kapott madarakról meg fotók fognak tanúskodni az elkövetkezőkben.



A bejegyzés végén meg álljon itt egy játék amely egy cinke életének nehézségeit szemlélteti télen.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP